banner249

Çocuğunun şehadet haberini denizli’de aldı

Suriye'nin kuzeyindeki El Bab’ da TADİF yol kavşağı bölgesinde DEAŞ terör örgütü tarafından düzenlenen hain saldırıda Astsubay Kıdemli Çavuş Hasan Çoban (26),şehit oldu. Balıkesir Burhaniyeli olan şehidin babası acı haberi deve güreşleri için geldiği Sarayköy’de aldı.

Çocuğunun şehadet haberini denizli’de aldı
banner240

Suriye'de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekâtında, terör örgütü DEAŞ'ın yola döşediği el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan 2 askerden biri Balıkesir Burhaniyeli Astsubay Kıdemli Çavuş Hasan Çoban. Balıkesir Burhaniyeli olan şehidin babası acı haberi deve güreşleri için geldiği Sarayköy’de aldı. Çocuğunun şehadet haberini alan baba fenalaşarak hastaneye kaldırıldı

Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, “El Bab'ta şehit düşen evladımız Astsubay Hasan Çoban'a Allah'tan rahmet, yakınlarına ve ülkemize başsağlığı diliyorum. İçimiz yandı” dedi.

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI'NDAN YAPILAN AÇIKLAMADA 
"Fırat Kalkanı harekatı kapsamında 24 Şubat 2017 tarihinde saat 12.00 sularında El Bab'ın hemen güneyindeki Tarif yol kavşağı bölgesinde DEAŞ terör örgütü tarafından yola daha önceden döşenmiş olan bir EYP'nin patlaması sonucu EYP/Mayın keşfi yapan Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarından 2 kahraman silah arkadaşımız Astsubay Kıdemli Kavuş Hasan Çoban, Uzman Onbaşı Selman Çalık şehit olmuş, 3 kahraman silah arkadaşımız ise Piyade Yarbay Burak Yılmaz, Piyade Üsteğmen Nurullah Güllü, Piyade Uzman Çavuş Mehmet Yellice yaralanmıştır. Yaralılarımızın hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Bizleri derin acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz."

Fırat Kalkanı harekatı kapsamında bugüne kadar geçen 185 günlük süreçte şeit askerlerin sayısı 71'e yükseldi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER