banner249

Can yelekleri Suriyelilere nasıl satılıyor!

İç savaştan dolayı ülkelerini terk etmek zorundan kalan Suriyelilerin kaçak geçişte kullandıkları can yeleklerinin önceden tezgah altındayken, şimdilerde ayakkabı mağazasından giyim mağazasına kadar her esnafın vitrininde bulunması ve cansız mankenler üzerinde sergilenmesi dikkat çekiyor.

Can yelekleri Suriyelilere nasıl satılıyor!
banner240
İç savaştan ve IŞİD saldırılarından ülkelerini terk etmek zorunda kalan Suriyeli göçmenlere ev sahipliği yapan illerden İzmir’de göçmenlerin yarattığı sektörlerden biri de can yeleği ve can simidi oldu. 

İzmir’i kaçak yollardan Yunan adalarına geçiş için köprü olarak gören Suriyeli sığınmacılar ile diğer ülkelerden gelen mültecilerin akın ettiği Basmane semtinde neredeyse her mağazada can yeleği ve simidi satılıyor.



AYAKKABI MAĞAZASINDAN GİYİM MAĞAZASINA

İnsan tacirlerinden kaçış günlerini ve saatini bekleyen Suriyeliler, bu süre zarfında da yola çıkma hazırlıkları yaparken öncelikle olarak yanlarına can yeleği alıyor. 

Kaçak geçişte kullandıkları en önemli malzemelerden biri olan can yelekleri önceden tezgah altında satılırken, artık ayakkabı mağazasından giyim mağazasına her esnafın vitrininde bulunuyor. Can yelekleri ve simidin, sergilemekten kaçınmayan esnaf, can yeleklerini cansız mankenlere giydirerek hem çocuklara hem de yetişkinlere çeşitli modeller de sunuyor.



FİYATLAR 70 İLE 75 TL ARASINDA

Esnaf, 70 ile 75 TL arasında sattığı can yeleklerine talebin ise çok fazla olduğunu söyledi. 20 ile 25 TL arasında satılan can simitleri ise yelekler kadar ilgi görmediği ifade edildi. 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER