banner249

Bu davalar Yargıtay yolu gözlüyor

İzmir'in günlerce konuştuğu davalarda ceza alan sanıklar da, verilen cezayı az bulan mağdurlar da Yargıtay yolu gözlüyor.

Bu davalar Yargıtay yolu gözlüyor
banner240

 Birer gün arayla 3 kadını öldüren seri katil Hamdi Ayri, parkta oynarken maganda kurşunuyla hayatını kaybeden Umut Ceylan, annelerini öldüren katil kız kardeşler, doktor hatası yüzünden ölen avukat Mehmet İsen, yaşlı çift cinayetinde şüpheli görülerek günlerce tutuklu kalan, daha sonra delil yetersizliğinden beraat eden torun Yunus G. davası, ayrıldığı eşini öldürüp bir polis memurunu yaralayan Hayri Ö. davası, yeni evlendiği eşi Pınar Y.'yi babası ile bir olup döverek öldürdükleri iddia edilen Mehmet Y., karakolda dayak yiyen kadının görüntülerini gizledikleri iddiasıyla ceza alan polisler davasında taraflar karar bozulması için Yargıtay'a başvurdu


. Kamuoyunun günlerce konuştuğu davalarda cezayı çok bulan sanıklar ile verilen cezayı az bulan mağdurların itirazı üzerine dava dosyaları Yargıtay'a gitti. Şimdi hem sanıklar, hem mağdurlar Yargıtay yolu gözlüyor. 

KIZ KARDEŞLER CEZAYI ÇOK BULDU 
İzmir'in Aliağa ilçesinde 39 yaşındaki anneleri Gülseren Süngü'yü elektroşok cihazıyla bayıltıp 24 kere bıçaklayarak öldürmekle suçlanan kız kardeşlerden 19 yaşındaki Ş.P. 20 yıl, kız kardeşi B.P. 10 yıl hapse mahkum oldu. Mahkemenin alt sınırdan değil üst sınırdan ceza verdiğini belirten kız kardeşlerin avukatı Hakan Turan, kararın bozulması için Yargıtay'a başvurdu. 

Kızı Gülseren Süngü'yü öldüren torunlarından şikayetçi olan Kasım Süngü'nün avukatı Kemal Gümüşkaşık da, kız kardeşlere az ceza verilmesi nedeniyle Yargıtay'a başvurduklarını belirtti. Anne katili kız kardeşlerle ilgili son sözü Yargıtay söyleyecek. 

SERİ KATİL ÜÇ KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ HAPSE MAHKUM OLDU 
İzmir'de birer gün arayla iki kadın ve bir trans kadını öldürdükten sonra Bodrum'da yakalanıp, tutuklanan Hamdi Ayri, üç kişiyi kasten öldürmekten üç kez ağırlaştırılmış müebbet hapis, silahla yağma suçundan 45 yıl, ruhsatsız silah kullanmaktan 3 yıl hapis 2 bin TL para cezasına çarptırıldı. Kamuoyunun günlerce konuştuğu, özellikle bayanların korkulu rüyası olan şahıs, verilen cezayı çok bulduğu için avukatı aracılığı ile Yargıtay'a başvurdu. 

UMUT CEYLAN’I ÖLDÜREN SANIĞA ÖMÜR BOYU HAPİS 
İzmir'in Karabağlar ilçesinde parkta oynarken nereden geldiği belli olmayan kurşun ile hayatını kaybeden Umut Ceylan'ın ölümünden sorumlu tutulan sanık Can K., çıktığı son duruşmada ömür boyu hapse mahkum oldu. Zanlı K.'nin delil yetersizliğinden beraat etmesi gerektiğini belirten iddia makamı savcı Fatih Genç ile sanık Can K., kararın bozulması için Yargıtay'a başvurdu. Yargıçları bölen davada nasıl bir karar çıkacağı merakla bekleniyor. 

YAŞLI ÇİFT CİNAYETİNDE TORUN BERAAT ETTİ
 İzmir'in Konak ilçesi Gültepe semtinde öldürülen yaşlı çift cinayetinde zeytin çekirdeğinde DNA'sı çıktığı için 15 ay tutuklu kaldıktan sonra beraat eden dava da Yargıtay yolunda. Mahkemenin verdiği beraat kararının ardından yaşlı çiftin diğer çocukları, kararın bozulması için Yargıtay'a başvurdu. 

ÖLDÜREN İHMAL DAVASINDA REKOR TAZMİNAT 
Apandisit diye kanser hücresi alındıktan 2 yıl sonra hayatını kaybeden 35 yaşındaki Av. Mehmet İsen'in eşi ile 2 çocuğunun Sağlık Bakanlığı'na karşı açtığı 1 milyon maddi, 200 bin TL manevi tazminat davasında karar çıktı. İzmir 1. İdare Mahkemesi, 5 yıl sonra verdiği kararda Sağlık Bakanlığı'nı yasal faizlerle birlikte 1 milyon 231 bin 262 TL tazminat ödenmeye mahkum etti. Sağlık Bakanlığı ile sorumlu doktorlar karara itiraz ettiler. 

İŞKENCE YAPAN KOCAYI ÖLDÜREN KADINA 20 YIL 
İzmir'in Karaburun ilçesinde, eve alkollü gelen ve kendisine şiddet uygulayan eşi Mehmet D.'yi öldürdüğü iddiasıyla 20 yıl hapis cezasına çarptırılan Zeynep D. hakkındaki karar, Yargıtay tarafından bozuldu. Yeniden görülen davada, yerel mahkeme ilk kararında direnip, aynı cezayı verdi. Şimdi dosya bir kez daha Yargıtay'a gitti. 

EŞİNİ ÖLDÜREN SANIĞA TAHRİK İNDİRİMİ 
İzmir'in Menemen ilçesinde, eski eşi 1 çocuk annesi 25 yaşındaki Filiz Aktaş'ı tabancayla vurup öldüren, bir polis memurunu da yaralayan 50 yaşındaki Hayri Ö., eşini öldürme suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı, ardından ölen kadının, oğluna karşı kötü muamelede bulunduğu gerekçesiyle tahrik indirimi uygulanıp, cezası 20 yıla düşürüldü. 

KATİL KOCA İLE KAYINPEDERE CEZA 
İzmir'in Bayraklı ilçesinde yeni evlendiği Pınar Y.'yi döverek öldürdükleri iddiasıyla eşi Mehmet Y.'ye müebbet, kayınpeder Samet Y.'ye 25 yıl, kayınvalide ve görümceye ise 5'er ay hapis cezası verildi. Duruşma sonrası açıklama yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri başlarına, siyah duvak taktı. Cezayı çok bulan baba oğul, kararın bozulması için Yargıtay'a başvurdular.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER