banner249

3 kez müebbetle yargılanıyor!

Kendisinden ayrılan eski nişanlısı 23 yaşındaki Nuray Çelik ile 59 yaşındaki babası Hasan Çelik'i av tüfeğiyle öldürmek, annesi Birgül Çelik'i de öldürmeye teşebbüs suçundan tutuklanan 29 yaşındaki S.B.'nin yargılanmasına devam edildi.

3 kez müebbetle yargılanıyor!
banner240

Duruşmada iddia makamı savcısı, sanık hakkında üç kez müebbet hapis istedi. Olay, İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde, geçen yıl 27 Kasım'da meydana geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nde (İZSU) çalışan S.B., bir yıl önce kendisinden ayrılan nişanlısı Nuray Çelik'in ailesiyle yaşadığı apartmanın yanındaki inşaata sabah saat 05.00 sıralarında çıktı. 

İddiaya göre, Nuray Çelik'in ikinci kattaki odasının penceresine taş atan S.B., gürültü üzerine mutfak balkonuna çıkan genç kızın babası Hasan Çelik ile annesi Birgül Çelik'e av tüfeğiyle ateş etti. 

Olay anında baba Hasan Çelik içeri girmek isterken sırtından vuruldu. Silah sesi üzerine balkona koşan Nuray Çelik de, S.B.'nin açtığı ateşle mermilerin hedefi oldu. Olay yerine gelen 112 acil servis ekipleri tarafından ambulansa alınan baba ile kızı, hastaneye götürülürken yolda can verdi. 

Anne Birgül Çelik ise yara almadan kurtuldu. S.B., olaydan bir saat sonra yakalanarak çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. 

SAVCI ÜÇ KEZ MÜEBBET İSTEDİ 
İzmir 4.Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan son duruşmada, sanık iddia makamı savcısı, sanık S.B'nin, 23 yaşındaki Nuray Çelik ile babası 59 yaşındaki Hasan Çelik'i 'plan yaparak canavarca hisle kasten öldürmek' suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi, anne Birgül Çelik'i öldürmeye teşebbüs etmek suçundan müebbet hapsini istedi. 

Mahkeme heyeti karar vermek için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Duruşmaya katılan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ise kadın cinayetlerini protesto etti. Platform, yaptığı basın açıklamasında, kadın cinayetlerinin durdurulmasını, cezaların caydırıcı olmasını istedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER