Geleneği yaşatmaya çalıştıklarını ifade eden Uğur, tatlının yapımında un, nişasta ve şekerin kullanıldığını, yağda kızartıldıktan sonra şurup içerisinde bir süre bekletilip servise hazır hale getirildiğini söyledi.
'BAZI AİLELER GELENEĞİ YAŞATIYOR'
Altunay Uğur ise helva yapımını evlendikten sonra kayınvalidesinden öğrendiğini ifade etti. 42 yıldan bu yana her yıl ramazan ayında helva yapıp sattıklarını anlatan Uğur, 'Bölgenin örf ve adetlerine göre evlilik öncesi erkek evi, ramazan ayında iftar yemeği için kız evine giderken sepet içerisine konulan çeşitli türde pidelerin yanında evlenecek kız için bir tepsi de Gelin Kız Tatlısı götürürdü. Damadın birinci derece yakınları ile kız evinde yapılan iftarın ardından namaz kılınır, iftar yemeğinde yemekler ile sahur yemeği de kız evinde yenilirdi' dedi.
Uğur, Gördes'te halen gelinlik kızların evine yemek daveti için gidildiğinde bu tatlıdan götürüldüğünü sözlerine ekledi.