Denizli ve ilçeleri haber sitesi

Tütün tarlasında 40 dereceli hasat

Gündem

denizli'de tütün hasadına başlayan çiftçiler, 40 dereceyi bulan sıcaklarda sabahın ilk ışıklarından gün batımına kadar tütün topluyor.

90-120 günde yetiştirilen, temmuz ayından itibaren hasat edilmeye başlanan tütün, güneşte kurutulup ilaçlı su ile ıslatıldıktan sonra kolilerde paketlenerek satışa sunuluyor.

FOTO GALERİ

Tütün yetiştiriciliği yapan Çiftçi Ali Fırlayış, sabahın ilk ışıklarıyla başlayan tütün hasadının zorlu yolculuğunu şöyle anlattı, ;;Bir senenizi alan bir serüven aslında tütün. Ailenizde ne kadar çok kişi varsa tütünün işini bitirmek o kadar kolaylaşır. Sadece ekiminde makine kullanırsanız gerisi tamamen ellerinizin maharetine kalmış. Sabahın 4;ünde kalkıp uykulu gözlerle başladığınız hasatta güneşin kendisini göstermeye başladığı zaman, işiniz daha da zorlaşır. Tütünler tek tek toplanıp şişlere dizilip evlerin önündeki seralarda kurumaya bırakılır. Ellerinizle toplarken bir yapışkan vardır tütünde, o yapışkanlık tüm vücudunuzu sarar ve yakmaya başlar.;;

;;YABANCI MARKALAR TÜRK TÜTÜNÜ KULLANMADAN SİGARADA AROMA TUTTURAMIYOR;;
Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, şark tütünü olarak bilinen Türk tütününün dünya pazarında önemli yeri olduğunu, yabancı sigara fabrikalarının Türk tütünü kullanmadan kendi sigaralarındaki aromayı tutturamadıklarını kaydetti.

Tütün yapımının çok zahmetli olduğunu dile getiren Gemici, şunları söyledi, ;;Denizli;de tütün ekimi Uzunpınar, Gözler beldesi, Tavas ilçesi ile Kale ilçesi arasında kalan ovada, Acıpayam ve Güney ilçelerinde yoğun olarak yapılıyor. İlde yaklaşık olarak 187 bin 670 dekar alanda tütün dikiliyor. Bu dikili alanlardan ise yaklaşık olarak 15 bin 982 ton tütün elde ediliyor.
Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.