Gündem > Tahran Büyükelçisi, “İran, Denizli için potansiyel Pazar”

Yardım, Denizli Ticaret Odası;nı ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiye;ye gelen yabancı turist sayısında İran;ın dördüncü sırada olduğunu, İran;dan yılda 2 milyon turistin Türkiye;ye geldiğini söyledi.

İran;ın, Denizli için potansiyel pazar olduğunu dile getiren Yardım, ;;Bu potansiyeli değerlendirmek için Tahran;da Denizli ürünlerinin tanıtılacağı bir etkinlik gerçekleştirilebilir. Denizli ile İran;ın ticari ilişkilerini güçlendirmek istiyoruz;; diye konuştu.

Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ise kentin tekstil ürünlerinin İran;da çok alıcı bulduğunu dile getirdi. Kentin en önemli ihracat kalemlerinden olan tekstilde 1 milyar 400 milyon dolar, mermer-travertende ise 270 milyon dolar civarında ihracat gerçekleştirildiğini anlatan Özer, Denizli;den 3 milyar dolar civarında ihracat yapıldığını ifade etti.

Denizli;de üretilen birçok ürün için İran;ın önemli bir pazar olduğunu vurgulayan Özer, ;;Ayrıca İran;daki turist potansiyelini de ilimize çekmek istiyoruz. Denizli;yi her yönüyle tanıttığımızda ilimiz adına farklı bir alternatif pazar daha oluşturmuş olacağımıza inanıyorum;; dedi.