Denizli ve ilçeleri haber sitesi

O’nun hayatına çok büyük ilgi

Gündem

denizli’de o’nun hayatına büyük ilgi: iki haftada 33 bin başvuru yapıldı.

Denizli’de Peygamber Efendimiz(SAV)’in hayatının anlatıldığı kitaplardan sınava girmek için iki haftada 33 bin 349 kişi başvuru yaptı.

Denizli Milli eğitim Müdürlüğü, Denizli Belediyesi ve Denizli Eğitim Gönüllüleri Derneği (DEGDER) tarafından ortaklaşa düzenlenen "Denizli O;nu Okuyor" adlı yarışmaya kısa sürede binlerce kişi müracaat etti. “Denizli O;nu Okuyor” adlı yarışmanın tanıtım toplantısı DEGDER Konferans Salonu’nda yapıldı.

Toplantıya Denizli Vali Yardımcısı Abdullah Acar, Denizli Müftüsü Alaaddin Gürpınar, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, Denizli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüdaverdi Otaklı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mevlüt Kocatürk, Denizli Eğitim Gönüllüleri Derneği (DEGDER) Başkanı Aydın Karaca ve dernek üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan DEGDER Başkanı Karaca, yarışmanın ortaokullar, liseler ve yetişkinler olmak üzere üç kategoride yapılacağını yetişkinler kategorisinde ilk üç kişi umreye gönderilirken diğer kategorilerde ise 40 öğrenciye Iphone, dizüstü bilgisayar ve tablet gibi ödüller verileceğini ifade etti.

Karaca, Türk Milli Eğitimi;nin genel amaçları doğrultusunda, il genelindeki ortaokul ve ortaöğretim okullarındaki öğrencilerin dikkatini kitaba çekmek ve okuma alışkanlığı kazandırmak, diğer vatandaşları da kitap okumaya teşvik etmek amacıyla böyle bir yarışma düzenlediklerini dile getirdi.

"Değerler Eğitimi" kapsamında örnek şahsiyetlerin örnek davranışlarını tanıtmak, kendine güven duygusunu geliştirmek, okulunu ve kendini temsil edebilme gücü kazandırmak istediklerini ifade eden Karaca, "Yarışmaya, il merkezi ve ilçelerdeki 5, 6, 7 ve 8. sınıflarda okuyan öğrenciler, Rahime Kaya;nın yazdığı, ;Efendiler Efendisi Hazreti Muhammet (SAV);; 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri Osman Keskioğlu;nun ;Siyer-i Nebi;, yetişkinler ise Ümit Kesmez;in ;Efendimiz;in Nurlu Hayatı; adlı kitaplardan katılacak." dedi.

"www.denizlionuokuyor.com" sitesinden katılım formu doldurularak yarışmaya müracaat edilebileceğini söyleyen Aydın Karaca, "Müracaat süresi, 12 Nisan saat 24.00;e kadar sürecektir. Şu ana kadar 33 bin 349 kişi başvurdu. Günde iki bin kişi müracaat ediyor.” diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Akgül de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün himayesinde ülke genelinde beş yıldır “Türkiye Okuyor” kampanyası çerçevesinde Denizli’de Milli Eğitim, Denizli Belediyesi ve DEGDER’in ortaklaşa “Denizli O’nu Okuyor” adlı yarışma düzenlediklerini vurguladı.

Akgül, “Bu yıl öğretim yılından itibaren seçmeli dersler arasında yer alan ‘Hz. Peygamberimizin Hayatı’ konulu kitaplardan isteyenler sınava girecek. Yarışma sonunda ödüller verilmek suretiyle kitap okuma alışkanlığı zevki kazandırılma anlayışının yaygınlaştırılması hedefleniyor.” şeklinde konuştu.

KÂİNATIN EFENDİSİ’NİN (SAV) HAYATINA BÜYÜK İLGİ VAR
Yarışmaya yoğun bir ilginin olduğunu vurgulayan Akgül, “Peygamber Efendimizin(SAV) hayatını hemen her duyan mutlaka ilgi gösteriyor. Katkı sağlıyor. Öğrenmek istiyor. Bilgilerini tazelemek istiyor. Daha güzelini doğrusunu öğrenmek istiyor.

Bir araştırma içine giriyor. Bu yönüyle de tabi bu kampanya geniş katılımıyla da önem arz ediyor. Böylece Kâinatın Efendisi Peygamber Efendimizin(SAV) sünneti hayat tarzı, uygulamaları örnek yaşantısı şahsiyeti bakımından onu tanıma fırsatı bulacaktır okuyucular. Bu yönüyle de fikir dünyalarında manevi yaşantılarında özel yaşantılarında yeni anlayış yeni bakış açısı kazanmış olacaklar.” dedi.

Vali Yardımcısı Acar ise günümüzde çocukların okuldan ve okumaktan uzaklaştığını “sanal medya” denilen bilgisayar oyunlarıyla zamanlarını geçirdiğini anlattı. Acar şunları kaydetti: “Eskisi kadar çocuklarımız bir roman hikâye kitabı okumamaktadır.

Okumayan toplumlar hem zekâ gelişmesini hem kültür birikimini sağlayamazlar. Kültür birikimi zekâ gelişimi için okumak gerçekten önemlidir. Okumaya teşvik için bu kitaplar gerçekten önemlidir. Bu yarışmanın ben faydalı olacağına inanıyorum.”

Sınav 2 Mayıs’ta il merkezinde belirlenen okullarda öğrencilerin okuldan çıkış saatinden sonra 17:30 yapılacak. 63 sorudan oluşacak sınavda 70 dakika süre verilecek. Her soru aynı puan değerinde olmayıp standart sapma uygulanacak.

Sorular, ortaokullar için 4 seçenekli ve test şeklinde, 3 yanlış 1 doğru cevabı götürecektir. Lise ve sivil yarışmacılar için 5 seçenekli ve test şeklinde, 4 yanlış 1 doğru cevabı götürecek.
Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.