Karpuz pekmezi üreticisi ev hanımı Sıdıka Toran, karpuz pekmezinin farklı bir lezzeti olduğunu belirtti. Karpuz pekmezi yapımının üzüm pekmezi kadar zahmetli olduğunu anlatan Toran, karpuz pekmezinin soğuk kış günlerinde kullandığını ifade ederek, şöyle konuştu, ;;Her derde deva bir lezzet ve güç veriyor. Pekmezi imece usulü yapıyoruz. Şenlik havasında tatlı bir yorgunlukla kışlık hazırlıkları yapıyoruz. Bir ton karpuzdan 50 kilogram pekmez elde ediliyor. Bahçelerimizde yetiştirdiğimiz karpuzu doğrayıp ezdikten sonra pekmez toprağıyla damıtıyoruz. Yaklaşık 16 saat kıvamı gelene kadar kaynatılıyor. Kış aylarında pekmez soframızın vazgeçilmezidir. Misafirimize ikram için ve ilçe dışında yaşayan akrabalarımıza tadımlık göndeririz. Bunun için ihtiyacımızdan fazla yaparız.;;
Karpuz pekmezi, üzüm pekmezinin alternatifi oldu
Karpuz pekmezi, üzüm pekmezinin alternatifi oldu
Denizli ve ilçeleri haber sitesi Denizli ve ilçeleri haber sitesi
Gündem
afyonkarahisar'ın başmakçı ilçesinde üzüm bağları olmayan vatandaşlar alternatif olarak karpuz pekmezi kaynatıyor.
Paylaş:
Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!