Denizli ve ilçeleri haber sitesi

İzmarit Antik Kenti yakıyordu!

Gündem

Denizli’nin Laodikya Antik Kentinde çıkan yangın paniğe neden oldu. Otlara atılan sigara izmaritinden çıktığı tespit edilen yangın, tarihi eserlerin bulunduğu bölgeye ulaşmadan kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte çıkan anız ve ot yangınları yaşam alanları kadar tarihi kentleri de tehdit ediyor. Denizli’nin Eskihisar Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Laodikya Antik Kentin’de önceki gün çıkan yangın paniğe neden oldu. Laodikya Antik kentine yakın bir bölgede bulunan otluk alandan yükselen dumanlar Denizli Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerini harekete geçirdi.

İhbarla birlikte olay yerine Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Kısa sürede yapılan müdahale ile yangın antik kente ulaşmadan kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangının kuruyan otların içerisine atılan sigara izmaritinden çıktığı tespit edildi.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte bölgenin yangın anlamında riskli bir bölge olduğunu belirten Laodikya Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, “Antik kentin bulunduğu bölge otluk bir alan. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte otlar kuruyor ve yangın çıkıyor. Bunun için vatandaşlarımızın bu bölgelerde daha dikkatli olmalarını rica ediyoruz. Sonuçta burada önemli bir tarih bulunuyor” dedi.
Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.