İşletmenin içinde bulunan tüp her zaman tehlike unsurudur. Doğalgaz kullanırken de, tüp kullanırken de tüm önlemler üst boyutta alınmalı. Bu çok önemli” diye konuştu. Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban ise, geçen hafta Bayramyeri Meydanı'nda yaşanan patlama sonrası böyle bir eğitimi zaruri gördüklerini belirterek, “Denizli merkezde 50 fırınımız, 25 kadar da unlu mamul işletmemiz var. Tüp ve doğalgaz kullanımı başta olmak üzere yangınlara karşı nasıl önlemler alınması gerektiği konusunda bu eğitimle bilgilendik" diye konuştu.
Eğitim 50 kişiyi aşan işyerlerinde zorunlu
İtfaiye Yangın Önleme Eğitim Çavuşu Harun Bahar ise, yangın konusundaki eğitimin önemine dikkat çekerek, 50 kişiyi aşan işyerlerinde, iş güvenlik uzmanlarının talepleri doğrultusunda yılda bir defa bu eğitimin zorunlu olduğunu söyledi. İlk defa Denizli Fırıncılar Odası'ndan böyle bir talep geldiğini vurgulayan Bahar, bunun sevindirici olduğunu kaydederek, eğitimdeki konu başlıklarını şu şekilde açıkladı: "İşyerlerinde kullanılan gaz ve gaz çeşitleri, yangın önlemleri, acil durum planı oluşturulması, yangın söndürme teknikleri, işyeri yangın söndürme güvenlik önlemleri." Eğitim sonunda fırıncılar Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na teşekkür etti.