Ekmek israfına karşı Torbalı Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerimizin geliştirdiği “Ekmeğine Sahip Çık” projesinde işbirliği yapıyoruz. Hem onlara destek oluyoruz hem de ekmek israfına dikkat çekiyoruz” dedi.
İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetim Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Sarp Oktay, liseli kardeşleriyle ortak bir çalışma içinde olduklarına değinerek, bayat ekmekleri çöpe gitmesi yerine çeşitli tariflerle değerlendirdiklerini söyledi.
Torbalı Kız Teknik ve Meslek Lisesi 11. Sınıf Öğrencisi Büşra Karaman da, ekmekten börek yapıp güzel bir sunum yapmak istediklerini kaydederken, yine 11. Sınıf öğrencisi Gülşah Bellik, milyonlarca ekmeğin atılması yerine sofralarda yeni bir lezzet olarak yer alabileceğini ifade etti.
İŞTE BAYAT EKMEĞİ YENİ LEZZETLERE YELKEN AÇTIRAN TARİF
5 adet bayat ekmek 1 lt. süt 100 gr. tereyağı 6 adet yumurta 200 gr. kaşar peyniri 500 gr.tuzsuz beyaz peynir Bir çay bardağı zeytinyağı 1 bağ maydanoz Karabiber, kırmızı pul biber, tuz, Çörek otu-susam
HAZIRLANIŞI
Bayat ekmek küp küp doğranır. Doğranan ekmeklerin yarısı fırın tepsisine dizilir. Sonra beyaz peynirin hepsi ile kaşar peynirin yarısı rendelenir ve karıştırılır. Hazırlanan peynirler ekmeklerin üzerine serpilir. Geriye kalan ekmekler üzerine konur. Kalan kaşar peyniri de üzerine serpilir. Sos hazırlanır.(Süt, yumurta, eritilmiş tereyağı çırpılır)ekmeklerin üzerine dökülür. Önceden ısıtılmış 200 C pişirilir, sıcak servis edilir.