ALIN SİZE TERÖR

Sucukta at eti,

Kasapta eşek eti,

Pidede domuz eti…

Damacanada çiş,

Ekmekte fare dışkısı,

Salçada kimyasal boya,

Bunlar yapılan denetimlerde bir bir ortaya çıkarıldı. İnsan sağlığını hedef alan bu suçun yaptırımı ne kadar ağırdır bilinmez…

Bilinen bir gerçek var ki, son yıllarda her şeyin sahtesinin çıkması ve hileli ürünlerin giderek artması aldı başını gidiyor.

Son günlerde kamuoyunda hileli ürün satışı yapan firmaların isimlerinin teşhir edilmesiyle ilgili tartışmalar yaşanıyor. Bu süreci yakından takip etmekle beraber sonuna kadar destekliyorum. Yapanın yanına kar kaldığı bir ülke olmaktan veya o anlayıştan kurtulmanın artık zamanı gelmiştir.

Denetimlerde çıkan görüntüler, artık insanı su içmeye bile korkar hale getirmiştir. Bildiğimiz damacana sularda insan dışkısı ve çiş kalıntısına rastlanıldı. Bu resmen ama resmen insanlık suçudur.

Bu olay sıradan bir olay değildir. Toplum sağılığını tehdit etmekle kalmıyor, toplum psikolojisini de derinden sarsmakta ve bozmaktadır.

Benim için insan sağlığını tehdit edenle insan hayatına kast etmek eş değerdedir. Biri direk kast ederken, ötekisi dolaylı yoldan bunu yapıyor.

Burada siyasilere ve kamu kurum ve kuruluşlarına, büyük bir görev düşüyor. Ülkemizi bir kanser gibi saran bu gıda terörüyle topyekun mücadele edilmelidir. Ucuz ekmek arası diye tabir edilen ve içine neyin konulduğunu bilmeyen vatandaşımız, öğrencilerimiz bu yiyeceklerden yemektedir. Bunun sorgulanması gereken önemli bir konu olduğuna dikkatleri çekmek istiyorum…

Ayrıca gıda denetimlerini belli zamanlarda değil rutin olarak daha kısa aralıklarla yapılması gerekmektedir. İcap ediyorsa gıda terörüne karşı gıda timleri ordusu kurabiliriz.

Saygılarımla…





- - - -

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.