ALIN SİZE RAPOR

Değerli okurlar, 
Şu ara kulis haberlerinin hızına yetişmek mümkün olmuyor. Seçim günü yaklaştıkça algı yönetiminin her yolu denediği bir sürece şahit oluyoruz. 
2019’da Cumhur İttifakı, Türkiye’de birçok şehri Millet İttifakına karşı kaybetti. Ege’de tek Ak Partili Büyükşehir Belediyesi olarak Denizli kaldı. 

Osman Zolan’ın seçim kazanmasında birçok tuhaflıkların olduğunu söyleyebilirim. Bunların başında seçim vaatleri geliyor. Bir diğer tuhaflık ise Millet İttifakı adayı Ümit Bahtiyar’ın da kendisi gibi Doğruyol Partisi kökenli olmasıydı. İttifakın Bahtiyar’ı aday göstermesi ile birlikte CHP’liler neye uğradıklarını şaşırdı. Nihayetinde seçimler oldu ve Zolan çok yakın dostu Ümit Bahtiyar’ı seçim arenasında yendi. 
Yalandan mı güreştiler?
Doğrusu onu da bilemiyorum… 
Ama Zolan bu seçimi tüm süreçlere rağmen ara farkla değil sadece birkaç puanlık farkla kazandı. Bu da son derece kritik öneme sahip bir istatistik. 

Seçimi kazanmasındaki en büyük etken, şüphesiz vaatte bulunduğu 258 dev projeydi. Salonda açıklanan her projeden sonra woooooowwwww diye duyulan sesler ve arkasından kopan alkış tufanı onu belediye başkanlığına taşıdı. 
İşte onu belediye başkanlığına taşıyan gerçekleştiremediği projeler;
Halk Plajı (Yok)
Şehir Stadyumu (Yok)
Üniversite (Yok) 
Yeni Sanayi Sitesi (Yok)
Ekolojik İnovasyon Merkezi (Yok) 
Güney Çevre Yolu Projesi (Yok)
Sivil Toplum Kuruluşu Yerleşkesi (Yok)
Afet Eğitim Merkezi (Yok) 
Asansörlü Akıllı Katlı Otopark (Yok)
Oto Sporları Yarış ve Drag Pisti (Yok)
Fatih Tüp Geçidi (Yok)
Pelitlibağ Tüp Geçidi (Yok)
10 Adet Yaya Üst Geçidi (Yok)
8 Adet Katlı Otopark Projesi (Yok)
Akkonak Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi (Yok)
Denizli Kayak Merkezi Oteli (Yok)
Ege Bölgesi’nin En Büyük Şehir Tiyatrosu (Yok)
Akdere Barajı Projesi (Yok)
10 bin gence istihdam imkanı (Yok)
Kent Müzesi Projesi (Yok)
Öğrenci Yaşam Merkezleri Projesi (Yok)
Türkiye’nin En Büyük Cam Müzesi (Yok)

Elbette birkaç mahallenin alt yapısını yaptığını da biliyoruz. Lakin geriye baktığımızda Sayın Zolan’ı 5 yılda güreştirdiği develer, boğalar ve pehlivanlarla hatırlayacağız. Yukarıda onca söz verdiği proje dururken enerjisini MÇS’nin yürüttüğü organizasyonlara vermesini siyasi bir intihar olarak görüyorum. 
Zeybekci döneminde hak ettiğini alan bir Denizli varken,
Zolan döneminde kaybeden bir Denizli, lakin kazanan bir Mehmet Çağrı Sebzeci oldu.


Tüm bunlara rağmen Zolan’ı Denizli’de favori aday olarak göstermek, deli saçmasından öte bir şey değil. Zolan’ın favori aday olması için 2019’dan bu yana kaç neden sıralayabilirsiniz?
Ama olmaması için koca bir listeyi yukarıda sıraladım. 
İkinci bir gerekçe ise danışmanı Çağrı Sebzeci, Genel Sekreteri Mustafa Ünal ve Beltaş Müdürü Mehmet Teke ile ilgilidir.
Bu kişilerin Zolan döneminden bu yana aldıkları maaş ile edindikleri mal varlıkları arasındaki orantısızlığı araştırmak günümüz Türkiye’sinde çok mu zor?

Kamuoyu algısını Zolan’dan yana yöneten bu sistemin çarkı, düzenin bozulmasını istemiyor. Lakin Ak Parti bu tuzağa düşer de Zolan’ı aday gösterirse işte o zaman vatandaş bu çarka dur diyecek. Çünkü Denizli ikinci bir proje tanıtım törenindeki hikayeleri dinlemeyecek.

Saygılarımla…

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.