ALAMANYA

Finansal piyasalar ekonomik gelişmelerden etkilenmeye devam ediyor. Son yazımın ana konusu Moodys idi. Moody’s etkisi tam geçiyor ve piyasalar tepkiye hazırlanıyor derken Deutsche Bank gelişmesi patlak verdi. 

Peki nedir bu gelişme? Avrupa Birliğinin belkemiği olan Almanya’ın en büyük bankası Deutsche Bank. Dünyada son dönemde hızla yayılan türev ürünlerde ciddi pozisyonları var. 2007 yılında tüm dünyadaki türev ürünlerin büyüklüğü 500 trilyon dolarken bugün sadece ABD’de 9 bankadaki büyüklük 300 trilyon dolar. ABD Adalet Bakanlığı mortgageye dayalı işlerde bankaya 14 milyar dolar ceza verdi. Şu an 16-17 milyar dolara düşen şirket değeri piyasalar üzerinde negatif etkiye neden olmaktadır. 

Bu haftanın önemli verilerine bakarsak; Pazartesi enflasyon dataları açıklanacak. Piyasa beklentisi Eylül ayında TÜFE’nin %0,64 artması yönündedir. Küresel piyasalarda ABD’de Eylül ayı tarım dışı istihdam verileri ve ücret artışları takip edilecektir. Piyasa beklentisi 175 bin kişilik artış yönündedir. Hafta sonunda yukarıda bahsettiğim Deutsche Bank ile ilgili cezanın düşürülebileceği haberlerinin etkisiyle haftaya başlıyoruz. 

Bu nedenle olumlu başlayarak 78500 ve 80000 seviyesini zorlasak bile haftanın ikinci yarısında TDİ verisi nedeniyle satış gelme ihtimali yüksek görünüyor. Bir satış durumunda 76000 ve 75000 destekleri önemli olacak. Dolar kurunda 3.00 tl üzerinde 3.0250 hedefimiz. 3.00 tl altına sarkmalarda 2.9850 ve 2.96 destekler izlenmeli. Bol kazançlı günler.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.