banner249

Gündemdeki konu aşı cezası!

Koronavirüs ile mücadelede aşılama çalışmalarına hızla devam edilirken, diğer yandan aşı karşıtlarına cezalar da gündeme geliyor. Bu kapsamda Anayasa Hukuku Profesörü Ersan Şen’e göre ceza vermek kanunen mümkün.

Gündemdeki konu aşı cezası!
banner240

Hızla devam eden koronavirüse yönelik aşılama çalışmalarının yanı sıra toplumsal bağışıklığı arttırmak amacıyla aşılanan kişi sayısını da arttırma çalışmaları da devam ediyor. Bu kapsamda aşı karşıtlarına yönelik kanuni yaptırımlar da gündeme geldi. Aşı olmaktan sakınan vatandaşlara yönelik para cezası getirilmesi ya da belirli sosyalleşme kısıtlamalarının uygulanması da konuşulanlar arasında. Zorunlu aşı uygulamasına yönelik açıklama yapan Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen, aşı karşıtlarına gelebilecek cezalar hakkında bilgi verdi.

“ZORUNLU HALE GETİRMEK YASAL DÜZENLEMEYE GÖRE BİZCE MÜMKÜN”

Aşı karşıtlarına uygulanacak para cezasının anayasaya göre uygun olduğunu belirten Prof. Dr. Ersan Şen, açıklamalarında şu sözleri kaydetti: “Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 72’nci maddesinde böyle bir düzenleme var. Düzenleme net bir şekilde zorunlu aşının mümkün olabileceğini söylüyor. Bu eski bir kanun 1930 yılının kanunu. Ancak 64’üncü maddesinin affıyla bu tür tehlikeli salgın hastalık dediğimiz hastalıklara tatbiki mümkün gözüküyor. Ancak Sağlık Bakanlığı’nın veya Sayın Cumhurbaşkanının adım atması gerekir. Bunun yaptırımı para cezası. Aşıyı tatbik etmeyi zorunlu hale getirmek yasal düzenlemeye göre bizce mümkün”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER