banner249

Etiyopyalı gelinden misket şov

Afyonkarahisarlı Mehmet Göktaş, çalışmak için gittiği Etiyopya'da tanıştığı Zerfi Casu ile memleketinde Türk gelenek ve göreneklerine göre anlı, şanlı düğün yaparak dünya evine girdi. Gelinin düğünde misket havası eşliğinde yaptığı figürler ise ilginç görüntüler oluşturdu. 

banner240

Kıtalar arası bir aşk Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen düğün ile mutlu sonla bitti. Afrika kıtasındaki Etiyopya’dan gelin alan Türk damat Mehmet Gökbaş, aşklarını ve sonrasında yaptıkları düğünü mutluluk içerisinde gazetecilere anlattı. 2015 yılında Türkiye'nin önde gelen bir inşaat firmasının demiryolu projesinde çalışmak için Etiyopya’ya gittiğini ifade eden Gökbaş, “Etiyopya’da çalışırken bir arkadaş ortamında eşimle tanıştık, konuştuk, görüştük. Ona Türkiye'yi anlattım. Çok beğendi Türkiye'nin fotoğraflarını gösterdim. Televizyondan da takibini yaptı ve çok memnun kaldı. Türkiye’yi de çok sevdi. Bende Etiyopya'nın kültürüne, yaşayış biçimine çok hayran kaldım. İnsanlarını da çok sevdim. Bu tabi eşimle aramızda aşkı doğurdu, sevdik birbirimizi. Etiyopya'da, büyükelçilikte nikahımızı kıydıktan sonra Türkiye'ye gelmeye karar verdik. Eşimle Türk adet ve göreneklerini yaşatmak için düğünümüzü yaptık. Ailem böyle bir karara şaşırmadı çünkü hoşgörülü ve sevecen yaklaştı. Aile üyelerim ile ayrıca sosyal ağlar üzerinden de görüştük” diye konuştu.



TÜRKİYE’Yİ ÇOK BEĞENDİM. TÜRKİYE’DE HAYATI VE YAŞAYIŞ BİÇİMİNİ SEVDİM

Aşkı için yaklaşık 5 bin 300 kilometreyi göze alarak Etiyopya’dan Türkiye’ye gelen gelin Zerfi Casu ise Türkiye’de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, eşi Göktaş’ın tercümanlığında Türkiye’ye olan sevgisini, “Türkiye’yi çok beğendim. Türkiye’de hayatı ve yaşayış biçimini sevdim. Yemeklerini de sevdim her şey çok güzel” sözleri ile anlattı.

Göktaş’ın ayrıca eşi Zerfi ile Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’da tanıştığı da öğrendi. Türk geleneklerine göre yapılan düğünde Etiyopyalı gelin Zerfi, Türkçe slow şarkılar eşliğinde eşi ile dans ederken, sonrasında ise misket başta olmak üzere oyun havaları eşliğinde oynadı. Gelinin düğünde misket havası eşliğinde yaptığı figürler ise 40 yıllık Türk genç kızlarına taş çıkarttı. Düğüne katılan davetlilerde çiçeği burnunda çifte bir ömür boyu mutluluklar diledi.
Öte yandan, gelinin kolundaki altın bilezikler ise düğünde her şeyin Türk adet ve geleneklerine göre yapıldığını gözler önüne serdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER