banner249

Çaldıkça yumurtası artıyor!

Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinde halk ozanı Kasım Mazıbaş, köyünde yetiştirdiği yumurta tavuklarına günün belli saatlerinde Emirdağ türküleri söylüyor. Mazıbaş, tavuklara canlı türkü söylemeye başladığı günden bu yana yumurta veriminin yüzde 20 arttığını söyledi.  

Çaldıkça yumurtası artıyor!
banner240

Mazıbaş, Emirdağ ilçesi Çatallı köyünde yaşıyor. Halk ozanı olarak ün yapan ve kendine has besteler yapan Mazıbaş, Afyonkarahisar ve Eskişehir bölgesinde düğünlerde müzisyenlik yapıyor. Köyünde kurduğu tavuk çiftli ile son günlerde yumurta tavuğu yetiştiriciliği yapan Mazıbaş, aynı zamanla çiftçilikle de uğraşıyor. Mozart dinleyen ineklerin süt veriminin arttığı haberlerini gören Mazıbaş, bahçesine kurduğu ses sistemi ve sazıyla tavuklara türküler söylemeye başladı.

“MÜZİKLE VERİM YÜZDE 50’DEN YÜZDE 70’E ÇIKIYOR”

Özellikle Emirdağ yöresel türkülerini tavuklara belirli periyotlarla dinleten Mazıbaş, tavuklarda yumurta veriminin yüzde 20 oranında arttığını ileri sürdü. Özellikle Ataks cinsi tavuk yetiştirdiğini belirten Mazıbaş, “Müzisyenlik yapıyorum, ozanım. Çiftçilik yapıyorum aynı aynı zamanda. En son tavuk işine başladım. Ataks tavuklarım. Ataks tavukları kış şartlarına, yaz şartlarına çok uygundur. Bunların yumurta verimleri yüzde 50 diyelim normal bakımda. Bu tavuklar müziği çok seviyorlar. Müziğin bire bir hastaları. Ve ayrıca Emirdağ türküleri dinledikleri zaman bunlardan 100 tavuktan 70 yumurta alabiliyoruz” diye konuştu. Mazıbaş’ın ailesiyle birlikte ürettiği yumurtalar ilçenin çeşitli yerlerinde özel sipariş usulü satılıyor.

Erol Uçkan


İletişim Hesapları

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER