banner249

Kaçırma olayında anneden şok itiraf

Çocuğunu kaçırdığı iddia edilen adama “öldür” diye talimat vermiş 

Kaçırma olayında anneden şok itiraf
banner240

Afyonkarahisar’da, yaklaşık 8 ay önce “bakkala gidiyorum” diyerek bir anda ortadan kaybolan 16 yaşındaki Hatice Taşkın’ın annesi, katıldığı bir televizyon programında kan donduran bir itirafta bulunarak kızını aynı köyde oturdukları bir kişiye kaçırtıp öldürmesini söylediğini belirtti. 
18 Ekim 2016 tarihinde İhlas Haber Ajansı’na (İHA) ulaşan Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesine bağlı Oynağanlı köyünde yaşayan baba Ali Taşkın, o tarihten bir hafta önce ‘bakkala gidiyorum’ diyerek evinden ayrılan 16 yaşındaki Hatice Taşkın isimli kızından bir daha haber alınamadığını söyleyerek kızının bulunmasını istemişti. Baba Taşkın, o tarihte İHA’ya verdiği röportajında Hatice Taşkın’ın, kaybolduğu gün ablasına başının ağrıdığını söylediği ve bakkala gidiyorum diyerek evden ayrıldığını ancak akşam saatleri olmasına rağmen eve dönmeyen kızı için telaşlanarak sokaklarda kızlarını aradıklarını, fakat izine rastlayamadıklarını belirtmişti. Baba Taşkın, “Telaşla eve geldim ve hemen jandarma ekiplerine başvurdum. O gün içinde 4 ihbar geldi. Hepsine küçük yaşta kızların kayıp olması üzerineydi. İhbarlar değerlendirildi, ancak bir sonuç alınamadı. Duyarlı vatandaşlarımızdan ve yetkililerden yardım eli uzanmasını bekliyorum” demişti.

Anne gözaltına alındı

Aile üyeleri kızlarının bulunması için yaklaşık 10 günden bu yana bir televizyon kanalında yayınlanan programa katılmışlardı. Programda Hatice Taşkın’ın annesi Fadime Taşkın şok bir itirafta bulunarak kızlarını köyde yaşayan 44 yaşındaki Soner A. isimli kişinin kaçırdığını ve ona “kızını öldürmesini” söylediğini itiraf etti. Soner A.’nın kendisine “kızını kaçıracağım” dediğini iddia ettiği anne Taşkın ise cevaben “öldür onu” dediğini söyledi. Anne Taşkın daha sonra yaptığı telefon görüşmelerinde ise Soner A.’nın kendisine “dediğini yaptım, öldürdüm ve uçuruma attım” dediğini iddia etti. Anne Taşkın canlı yayında bulunduğu korkunç itirafın ardından İstanbul’da, Afyonkarahisar Şuhut Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile gözaltına alınarak Şuhut’a getirildi. Fadime Taşkın, Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2017, 15:29

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER