banner249

6 yaşındaki kızı servis aracının altında kalarak ölen acılı baba adalet istiyor

Afyonkarahisar’da 6 yaşında okul servisinin altında kalarak can veren Berra Asya Yıldırım’ın babası İrfan Yıldırım, kızını ezerek ölümüne neden olan servis şirketinin işine devam ettiğini belirterek, okul müdürünün ise söz konusu şirketin servis taşımacılığını devam ettirip velilere önermesine tepki gösterdi.  

6 yaşındaki kızı servis aracının altında kalarak ölen acılı baba adalet istiyor
banner240

9 Kasım 2016’da Afyonkarahisar Dörtyol Mahallesi’nde meydana gelen olayda, okul servis aracı sürücüsü Osman Ö., 03 S 0341 plakalı minibüsüyle öğleden sonra Selçuklu İlkokulu’ndan çıkan öğrencileri evine bırakırken, 1’inci sınıf öğrencisi Berra Asya Yıldırım’ı araçtan indirdikten sonra ezerek ölümüne neden olmuştu. Olayın ardından Afyonkarahisar 6. Asliye Ceza Mahkemesinde dava açılmış ve servis şoförü Osman Ö., 4 ay cezaevinde tutuklu kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

12 Eylül’de yapılacak duruşma öncesi bir açıklama yapan acılı baba İrfan Yıldırım, minik kızı için adalet istediklerini ifade ederek, olaydan sonra kentte duramadıklarını ve Mersin’e taşınmak zorunda kaldıklarını dile getirdi. Mahkeme süresince servis şoförünün ve ailesinin kendisine insanlık namına bir başsağlığı dileğinde dahi bulunmadığını kaydeden Yıldırım, “Mahkemede aksine servis şoförü birazdan dışarıdayım diyerek yakınlarına gülücükler saçarak Berra Asya Yıldırım’ın ailesini daha da yaralamışlardır. Ayrıca Osman Ö. ve servis hostesi Fadime Ö.’nün yakınları ve avukatları aileyi sözleri ve eylemleri ile sürekli tahrik ve taciz etmişlerdir. Son duruşmada 12 Eylül 2016 tarihine duruşma günü verilmiştir. Ayrıca bu şirket halen Afyonkarahisar’da birçok okulda ve Selçuklu İlkokulu’nda servis taşımacılığı yapmaktadır. Bu durum Okul Müdürü Eralp Ekrem Geçe ve Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yazılı ve sözlü olarak iletilmiş ancak ne hikmetse bizi ilgilendiren durum yok direyerek halen bu servis şirketinin taşımacılığına göz yummaktadırlar” dedi.
  
“Okul Müdürü bu olaya duyarsız kalmış şirkete taşımacılık konusunda müsaade etmiştir”
Olay sonrasında 16 yıl yaşadıklarını şehri terk etmek zorunda kaldıklarını belirten Yıldırım, açıklamasına şöyle devam etti:
“Berra Asya Yıldırım’ın ailesi madden ve manen perişan olduk, peki ailenin bu maddi ve manevi zor durumlarına neden olanlar ne durumdadır? Servis şoförü içeride sadece 4 ay yatmış ve sonra serbest bırakılmıştır. Servis hostesinin inme ve binme sorumluluğu olmasında rağmen hiçbir zaman tutuklanmamış ve serbest dolaşmaktadır. Servis şirketi, servis taşımacılığına devam etmişler ve halende devam etmektedirler. Okul Müdürü bu olaya duyarsız kalmış ve bu servis şirketinin Selçuklu Okulu’nda servis taşımacılığına devam etmelerine müsaade etmişlerdir. İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın bu şirketin tüm okullarda servis taşımacılığına devam etmelerine ses çıkarmamışlardır. Okul Müdürü Eralp Ekrem Geçe araç kartlarının fotoğraflarını velilere göndererek bu servisi velilere önerirken amaç nedir? İyi niyetse sonrasındaki süreçte bu şirketi savunman acaba hangi korku ve çıkarların yüzündendir? 12 Eylül'de mahkemede artık adaletin tecelli etmesini ve tüm sorumluların cezalarını çekmesini istiyoruz."
 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER