ABD BAŞKANINI SEÇİYOR

Birçok sürpriz gelişmenin yaşandığı ve piyasalarda fırtınaların estiği bir haftayı geride bıraktık. 

Gözler ABD seçimleri ile ilgili haber ve anketlerde iken Suriye sınırına askeri sevkiyat ve haftanın son günü HDP milletvekillerinin gözaltı haberi piyasaya bomba gibi düştü. Sert satışla Cuma gününe başlayan piyasalar öğleden sonra mahkemeden tutuklama haberleri ile satışını iyice artırdı. 

Öyleki 3.12 seviyelerindeki dolar kuru 3.17 ye yükselirken, 76700 seviyesindeki BIST 100 endeksi 74200 e kadar geri geldi. Başta Almanya olmak üzere Avrupa birliği üyelerinden gelen demokrasi vurgulu sert açıklamalar yabancı yatırımcı açısından piyasada tedirginlik yarattı. 

Bu haftaya Cuma gecesi kredi derecelendirme kuruluşu S&P den gelen Türkiye’nin görünümünün yükseldiği haberi ile başlıyoruz. Global piyasalarda da bu hafta başında ciddi bir toparlanma görünüyor. Clinton’un FBI soruşturmasından aklandığı haberi 8 Kasım ABD seçimi öncesi Clinton lehine farkı tekrar açmaya başladı. 

Bu haberle Meksika pesosu yükselirken yen, frank ve altın değer kaybetmeye başladı. (Salıyı çarşambaya bağlayan gece ekran başına geçerek son dönemin en heyecanlı ABD seçimlerini takip edebilirsiniz.) Hafta sonunda sakinleşen piyasalarla dolar 3.15 altından haftaya başlarken 3.12 desteği ile 3.17 arasındaki hareketin bir süre daha devamı beklenebilir. 

BIST 100’de ise 75000 üzerine çıkılarak bu seviye destek olacaktır. Ancak Rakka operasyonu, ABD Genelkurmay başkanının ani ziyareti HDP’nin mecliste atacağı adım vb. gelişmeler piyasayı baskılayabilecek bu haftanın takip gerektiren haberleri olacaktır. 

Hepinize bol kazançlı bir hafta dilerim.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.