4 PARTİ BAKIN NEREDE ANLAŞTI!!!

Meclisteki 4 parti bakın bu kez ne için anlaştı?
4 siyasi parti bir araya geldi ve Aile Hekimlerinin yazdığı reçetelerden 3 lira katkı payı alınmasına, emekli milletvekili maaşlarını da 3 ile 5 bin TL arasında değişen artışlarla zam yapma kararı aldı.

Bu kıyak, bununla da sınırla kalsa iyi... 4 partinin anlaştığı kararın aslı özelliği detayında.

Daha önce emekli olan ama halen milletvekilliği yapan vekil maaşı 5 bin TL birden arttı.
Geliyoruz en can alıcı bölüme. Bundan böyle bir milletvekili 2 yıl vekillik yaptıktan sonra emekli olabilecek.

Fransa'nın sözde Ermeni Soykırımı tasarısını meclisten geçirdiği şu günlerde, vatandaşın ay sonunu zor getirdiği bir dönemde milletvekillerinin mecliste böyle bir kararı almasını hayretle izledim.

Beni en çok şaşırtan ise mecliste birbirine söylemedik sözü bırakmayan partilerin, söz konusu milletvekili maaşı olduğunda nasıl bir araya geldiğidir.

Şu anda hem emekli, hem de çalışan milletvekili maaşının ne kadar olduğunu bilen var mı?
Eminim, bu konuda bilgisi olan çok az insan vardır. Evet, hem emekli hemde çalışan bir milletvekili yaklaşın 20 bin TL maaş alıyor.
Peki bunu asgari ücretle çalışan bir işçi maaşıyla karşılaştırdığınızda kaç kat olduğunu hesaplayınız var mı?
3-5-10-15-25 değil, tam 28 kat fazla maaş alıyor.
Elbette işçinin, patronu kadar yada milletvekili kadar geliri olmayacaktır. Ama gelir adaletsizliğin de böyle kilometrelerce uzak olmasının, fark atmasının hiçte haklı bir tarafı yok...

Devlet memuru olan babam, 30 yıllık hizmetinin sonunda 6 yıl önce emekli olmuştu. Aldığı emekli primi ancak 382 m2 arsa almaya yetti.
Çalıştık,
çabaladık,
babamın emekli maaşı,
kardeşimin,
kardeşlerimin de aldığı maaşları bir havuzda toplayarak şükür başımızı koyacak bir eve bir kaç ay sonra sahip olabildik.
Yüce meclisin ve değerli partilerin gelir adaletsizliğindeki bu uçurumu artıracak değil azaltacak kararlar almalıdır.
Türkiye'nin daha önemli sorunları varken her yıl milletvekili danışmanlarının, şoförlerinin, sekreterlerinin yada kendilerinin maaşlarıyla ilgili aldıkları uçuk kararlar, asgari ücretle çalışan işçinin onurunu zedelemektedir. Aynı evde yaşamıyor olsakta aynı coğrafyada yaşadığımızı hatırlayalım.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.