15 TEMMUZ SÖZÜN BİTTİĞİ YER

Bu ülkeye yapılan her saldırının ardında destanlar yazıldı. 

Her saldırdıklarında iki kat daha güçlenen bir Türkiye görüyorlar.

Insanlarin ölüme nasıl yürüdüğünü bütün dünya gördü ve vatanın bütünlüğü için, devletin bekası için canını hiçe sayanları ne biz nede bizden sonraki nesiller unutmayacaktır. 

Artık unutgan bir millet yok.

Artık enseye tokat yiyen bir ülke yok.

Göğsünün içinde ikamet ettirdiği inanç ile zulme ve zalime gür bir edayla haykıran bir millet var. 

15 Temmuz için herşey söylendi. Kontrollü darbe dendi, dedikodular, yalanlar, iftiralar ile korkaklıklarına bahane arayan liderler gördük. 

Orda şehit olan kardeşlerimizin parçalanmış bedenlerine, yaralanan gazilere saygısı olmayan ama kimliğinde T.C yazan bir çok hainin ihanetini gördük. 

Gazeteci, siyasetçi, iş adami, bürokrat, akademisyen ve din adami adı altında içimize sokulan, bizim gibi davranıp bizim gibi yaşayan ama bizden olmayan insanlar gördük. 

Kimi istisnalar dışında, basının darbe girişimi karşısındaki dik duruşu, meşru siyasi iktidarın etrafında kenetlenmesi, iktidar-basın ilişkilerini düzeltecek, basın özgürlüğü alanını genişletecek bir vesile olarak kullanılmalıdır.
Darbe girişiminin ortaya çıkardığı demokratik konsensüs, toplumsal ve siyasal gerginliği azaltama ve barış fikrini besleme istikametinde devam ettirilmelidir.
Darbe sonrası taviz verilmeden, siyasi kimliğine bakılmadan bir çok gazeteci, politikacı, göz altına alındı, tutuklandı. Artık devlet cabbar yüzünü göstermek durumunda kaldı. 

15 temmuz ihanet gecesinin uzerinden tam bir yıl geçti. Dün gibi hatırlıyorum o gece tek bir insanın gözünde korku denen duygu yoktu. Korku denen duygu insanların kalplerinde alınmıştı. Herkesin tek bir amacı vardı oda vatandı.

Uzun uzun yazıp duygularımı paylaşmak istiyorum.

Yaşadıklarımı ve gördüklerimi heyecanla anlatmak istiyorum.

Ama bunu yapmayacam çünkü benimle beraber sizde bunu yaşadınız ve gördünüz. Sadece tarihin temiz sayfalarında kirli bir yerde kalacak bazı zihniyetler var onlardan utanıyorum. ATM lere, marketlere, benzinliklere koşanlar, nasipsizler de oldu o gece ama şimdi utanç içinde pişmanlık içindeler çünkü zaferin bir parçası değiller.

15 temmuz sözün bitti yerdi. 

Kendi askerimiz bizi silâhlarımızla bizi vurdu.

Bundan daha utanç verici birşey olamaz. 

Ama Cumhurbaşkanımızın engin feraseti ve bükülmez bileği ve milletimizin imanı ve yuregi sayesinde bir gecede hepsini fareler gibi avladık. Şimdi ihanetlerinin bedelini ödemek için Adaletin karşısındalar. 

Artık batının bize karşı kuracak bir tuzağı oynayacak bir oyunu kalmadı. 

Bunun için artık daha çok üstümüze gelip daha açık bir şekilde nefretini gösteriyorlar. Muhalefet liderlerinin tavrı ve eylemleri herhalde herkesin malumudur. 

Kimin kimlerle aynı yolda yürüdüğünü görüyoruz. 

Bu milletin aklıyla alay eden bu zihniyet milletin aklını hafife aldıkları için ne içerden çıkabiliyorlar nede iktidar olabiliyorlar.

Başaramayacaklar, bizi bölemeyecekler, bayrağımızı indiremeyecekler, ezanlarımızı susturamayacaklar. Son insan kalana kadar, son nefes alınana kadar, son kanın damlası akana kadar savaşmaktan vazgeçmeyecez. 

Vesselam.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.