banner249

Aşmak İçin Harek(ET)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde Türkiye genelinde yürütülen "Aşmak İçin Harek(ET)" kampanyası Denizli'de de başlatılıyor. Beyaz Ay Derneği Denizli Şubesi, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ı ziyaret ederek kampanya hakkında bilgi verdi. Etkinlikler kapsamında ilk olarak protokolün de katılacağı halı saha maçı düzenleneceği ifade edilirken, kampanyadaki asıl amacın engelli ve engelsizleri bir araya getirerek çeşitli aktiviteler yapmak olduğu belirtildi.

Aşmak İçin Harek(ET)
banner240

Beyaz Ay Derneği Denizli Şube Başkanı Dilek Yüksel Kahveci ve yönetim kurulu üyeleri, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ı ziyaret ederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde Türkiye genelinde yürütülen "Aşmak İçin Harek(ET)" kampanyası hakkında bilgi verdi.

Beyaz Ay Derneği Denizli Şube Başkanı Kahveci, kampanya ile amaçlarının engeli olmayan bireylerin sosyal hayatın içinde engelli bireyleri kabul aşamasını hızlandırmak olduğunu, bu amaçla sporun insanlar arasında bir köprü vazifesi göreceğini düşündüklerini belirtti. Bu zamana kadar kendilerine verdiği destekten dolayı Başkan Zolan'a teşekkür eden Kahveci, Aşmak için Hareket kampanyası kapsamında çeşitli spor aktiviteleri ve sosyal etkinlikler düzenleyeceklerini, ilk olarak engelli bireyler ve Denizli protokolünün de yer alacağı karma bir halı saha maçı organize edeceklerini ifade etti. 

"Örnek çalışmaların altına imza attık" 

Başkan Zolan ise, Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak, sivil toplum örgütlerinin her zaman yanında olduklarını belirterek, "Sivil toplum örgütlerimizin her zaman yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Özellikle engelli vatandaşlarımızla ilgi çalışmalar gerçekleştiren ve bizden destek isteyen sivil toplum örgütlerinin projelerinin sonuna kadar da yanındayız" dedi. Başkan Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Engelli vatandaşlarımızın engellerini kaldırmak için Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak, Türkiye'ye örnek olacak çalışmaların altına imza attık. Böyle bir projenin altında da imzamızın olması bizleri mutlu eder." 

Aşmak İçin Harek(ET) kampanyası nedir? 

Aşmak İçin Hareket kampanyası, engelli ve engelsiz bireyleri bir araya getirerek; sağlıklı bir beden için 100.000 engelli ile 100.000 engelsiz bireye aynı anda spor yaptırmayı, okul öncesi engelli çocukları rehabilitasyon amaçlı fiziksel aktivite ve sportif etkinliklerin içine çekmeyi, engellilerin spor yapabileceği konusunda mevcut bilinçli kitle sayısını iki katına çıkarmayı, engellilerin sporla topluma daha kolay uyum sağlayacağı konusunda toplumu bilinçlendirmeyi ve engelleri her anlamda yıkmayı amaçlamaktadır. Kampanya ile özellikle engelli ve engelsiz gençlerin sosyal uyumları güçlenecek, yaşam standartları gelişecek, engelli bireylerin toplumdan uzaklaşmalarına izin verilmeden toplumun merkezinde, hayatla iç içe olmaları sağlanacaktır.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER